Én meg az egynapos hajam (horgolás nélkül)

Én meg az egynapos hajam (horgolás nélkül)

2007. november 12., hétfő

A haj készítése

A haj készítése előtt ajánlatos hajat mosni. Mivel készítés után körülbelül egy hónapig nem moshatsz hajat. Mert annyi időbe telik, hogy rendesen összeálljanak a tincseid. Van egy olyan sampon, amit külön a dreadlockok mosására készítettek. Ezt tőlem meglehet venni, de csak személyesen és egy kevés idő után. A sima haj mosását készítés előtt ezzel a samponnal ajánlom. A dreadek készítését száraz hajjal lehet szóval hajszárítás! A következő lépés a tincsek kiválasztása ezeket mind különböző gumikkal össze fogjuk. A következő lépés módszertől függ....vagy a hátrafésüléses (tupírozós) módszert választjuk amit egy vas fésűvel végezünk el. Vagy az általam kevésbé kedvelt tépkedős módszert alkalmazzuk. Most jön az, hogy a nagyobb hajszálakat, amik valamiért nem álltak teljesen bele a rasztába bele horgoljuk a tincsbe. Most jön a sodorgatás. Ami mint a neve adja annyiból áll, hogy a tincset a tenyerünkben görgetjük. Ezzel az érjük el, hogy a hajszálak jobban egybe álljanak a tincsbe. Most jön a waxozás. Ez nem közönséges haj wax!!! Ezt a raszta waxot tőlem lehet szintén beszerezni. Miután az egész hajat bewaxoztuk hajszárítóval végig fújjuk a hajat. Ezzel azt érjük el, hogy a wax jobban bele olvadjon a tincsbe. A wax használatát idővel abba lehet hagyni de az első pár hónapban ajánlatos használni. A haj készítése függ attól, hogy milyen vastagságú rasztát szeretnél, és a haj hosszától. Körülbelül 30cms hajat 30 rasztába osztva 6órát vessz igénybe.

3 megjegyzés:

cecelegy írta...

"A tupírozás annyiból áll, hogy a tincset a tenyerünkben görgetjük. Ezzel az érjük el, hogy a hajszálak jobban egybe álljanak a tincsbe."

Nem akarok okoskodni, de ez nagy baromság, amit itt írtál. A tupírozás az maga az általad "hátrafésülésesnek" emlegetett módszer. Azt nevezik tupírozásnak mikor a hajat visszafelé fésülöd. Ráadásul nem véletlen hívják az ehhez használatos fésűt tupírfésűnek. :) Sok sikert a továbbiakhoz! Béke!

Unknown írta...

Ez Így van ahogy írod barátom.
És ezt a "hátrafésülést" jó erősen kell ám csinálni, ami egyeseknek akár kellemetlen szinte majdhogynem fájó élményt is nyújthat :)
Főleg ahogy mi csináljuk igaz cecelegy ? XD XD
Itt a nyár ! Lassan elkezdhetnénk horgolászni... van mit banyek !
További szépet ! Béjkeeh !!

Unknown írta...

Csáá Nigga! :D én most készülök készíttetni egy rasztát.. de attól félek hogy a haverom elrontja.. kb 50cm es, egyenes hajam van... eddig kő keményen meg van 2 db tincs.. xD az egyik okés.. hasonlít is a horgolás mentes rasztához, de a másik.. a tövétől úgy 3-4 cm re szét jött... nem tudom mit csináljak.. *.* pénzt meg a hajam megműveléséért nem akarok kiadni.. meg honnan tudok beszerezni olyan spéci raszta waxot?! :D várom válaszod.. egyebek.. ha másnem, akkor emailon: lisa20@citromail.hu

Egy maroknyi Dreadlock.

Egy maroknyi Dreadlock.
Így néznek ki az alaposan áthorgolt, és lekerekítet dreadjeim.